top of page
2.png

Port of Antwerp-Bruges: één met de toekomst

zone 

industry baby

website

Grote schepen die de zeeën bevaren, visnetten vol verse vangst, kleurrijke containers aan de kade ... Denk je nu ook meteen aan de haven Het lijkt misschien iets uit kinderverhalen, maar ze speelt wel degelijk een rol bij onze dagelijkse activiteiten.

’s Ochtends op je gemak scrollend door sociale media een kop koffie drinken ... De haven lijkt ver weg van dit alles. Maar wist je dat de gsm-onderdelen van je smartphone en die koffiebonen dankzij Port of Antwerp-Bruges tot bij jou raakten? En je je smartphone kan opladen dankzij het havengebied? In Zeebrugge wekken 54 windturbines bijna 140 MW duurzame elektriciteit op, goed voor het verbruik van meer dan 90.000 gezinnen!

Ook de import, export én afwerking van miljoenen auto’s gebeurt in Zeebrugge. Port of Antwerp-Bruges is namelijk de grootste autohaven ter wereld. Gelukkig maken vele handen licht werk. Meer dan 10.000 werkkrachten in 400 actieve bedrijven in Zeebrugge geven dag en nacht het beste van zichzelf om alles probleemloos te laten verlopen. Binnen Port of Antwerp-Bruges regelen zo'n 1.739 mensen het wel en wee van de havengebieden in Antwerpen en Zeebrugge.

Port of Antwerp-Bruges streeft naar de verzoening van mens, klimaat en economie. Door te kiezen voor innovatieve en duurzame oplossingen hoopt de haven het milieu een handje te helpen. Maar daarvoor heeft ze hulp nodig! Met meer dan 80 opleidingen wil Port of Antwerp-Bruges een groeiende en bloeiende leeromgeving zijn en samen met jou de (groene) toekomst tegemoet varen. Aarzel niet en kom aan boord!

bottom of page