top of page
2.png

Productie laten bloeien: van oogst tot winkelrekken

zone 

yummy

website

Heb je je ooit afgevraagd hoe groenten netjes gesorteerd en verpakt in de winkelrekken terechtkomen? Daar gaat natuurlijk een heel proces aan vooraf. En dat maakt Constructie Bruynooghe mogelijk. Ze ontwikkelen oplossingen en leveren installaties voor voedselverwerking voor zowel versmarkt, diepvries als conserveren.

De eerste zaadjes voor het bedrijf werden vijftig jaar geleden geplant. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot een wereldspeler met sterke wortels in de machinebouw. Constructie Bruynooghe heeft een inhouse studiebureau om samen met de klant de best mogelijk oplossingen te bedenken voor zijn productieprocessen. De machines met hun hygiënisch en flexibele design kunnen ingezet worden voor verschillende producten zoals wortelen, aardappelen, peul-, blad-en knolgroenten, hardfruit, maar ook pasta en rijst. Bruynooghe ontwikkelt onder andere machines voor megaspelers zoals Ardo.

Zonder de natuur geen groenten. Constructie Bruynooghe zet daarom ook hard in op duurzaamheid en innovatie. Hun machines en processen maken ze steeds zo efficiënt en duurzaam mogelijk om de impact op het milieu te beperken. De machines draaien waar mogelijk op herbruikbare energie en met gerecycleerd water. Naast water-gaan de machines ook productverspilling tegen.

Constructie Bruynooghe zoekt ook constant nieuwe vruchtbare gronden op, met succesvolle projecten in onder andere de Verenigde Staten, Canada, Rusland en Australië tot gevolg.

bottom of page