top of page

herbeleef de industry baby zoneVitalo

Dit kunststofverwerkende bedrijf liet je op hun stand voeling krijgen met hun verschillende materialen. Letterlijk, want de puzzel (voor een coole wedstrijd!) werd gemaakt met materiaal verwerkt door hun, cool of niet soms?


Lees meer over Vitalo.


BRAEM

Braem zocht tijdens MNM what's nxt vooral mechaniek- en techniek profielen. Herkende jij direct de Ad Bluepomp, versnellingsbak en Cardan-as die op hun stand stonden? Dan ben jij misschien wel degene die ze zoeken!


Lees meer over BRAEM.


Orona

De eye-catcher op hun stand was een miniatuur lift. Heb je je altijd al eens af gevraagd hoe dat nu eigenlijk in z’n werk gaat? De medewerkers van Orona gaf je graag meer toelichting.


Lees meer over Orona.


Umicore

Voor een tastbaar gevoel van chemie moest je bij de stand van Umicore zijn. Op de ene tafel stonden de echte chemische producten (veilig natuurlijk) en op de andere de drinkbare versie van het chemische goedje. Durfde jij het aan?


Lees meer over Umicor.


Vandewiele

Bij de stand van Vandewiele moest je zijn voor een voor een leuke afwisseling: spelletjes! Niet geheel random want een van hun dochterbedrijven maakt de drives die ze aanstuurt. Was je daarnaast in the mood om iets te winnen? Dan moest je raden hoeveel grassprieten er in een stuk kunstgras zitten. De ultieme manier om je goktalenten te testen.


Lees meer over Vandewiele.


Lybover

Hier kon je verschillende dingen uit hun werkomgeving ontdekken. Op de stand stond een kleine versie van een luchtzuiveringsfilter van in de fabriek en in een VR-omgeving kon je hun industriële installaties ontdekken.


Lees meer over Lybover.


Mateco

Wie zegt er dat je naar Brussel moet gaan voor de moderne, technologische bedrijven? Mateco bewijst dat ze er in West-Vlaanderen ook wat van kunnen. Ze toonden bijvoorbeeld een filmpje over een probleem met de stage van Netsky op Tomorrowland (fictief gelukkig!) en hoe zij het zouden oplossen.


Lees meer over Mateco.


Stow Group

Ondanks dat de Stow Group niet zo bekend is bij het grote publiek, zijn ze wel de grootsten in wat ze doen in Europa. Ook de Amerikaanse markt valt al voor ze. Op display tonen ze wat ze onder andere doen: orderpicking van kleine producten in hun opslaginstallaties. Het gaat er al bijna futuristisch aan toe daar!


Lees meer over Stow Group.


Wild van Textiel

Textiel is meer dan kleren, het zit letterlijk overal. En dat is wat deze stand toonde. Het zit in bouwmaterialen, kleding (duh), interieur en zelfs de zorgsector maakt er veelvuldig gebruik van voor hun materialen. Er lag ook een VR-bril voor je klaar om het verhaal van vlasplant tot het uiteindelijke product te tonen. Wat een proces en wat een mogelijkheden!


Lees meer over Wild van Textiel.


Port of Antwerp – Bruges

Hun doel? De zoektocht naar info over de gefuseerde haven vergemakkelijken. Heb je trouwens de haven al eens vanuit een vogelperspectief gezien? Ze namen een grote mat mee om het je te tonen. Nog nooit zag je de gehele haven van zo dichtbij.


Lees meer over Port of Antwerp - Bruges.


Elindus

Elindus is de energieleverancier voor ondernemers, en zoeken steeds het beste voor hun klanten. Hoe ze dit doen? Je kon twee van hun ‘traders’ live volgen terwijl zij onderhandelden op de energiebeurs. Over een behind the scenes beeld gesproken! Oh, je kon ook een zonnebril krijgen op de stand, gewoon omdat het kon.


Lees meer over Elindus.


Wallenius Wilhelmsen Solutions

De medewerkers van Wallenius Wilhelmsen Solutions vertelden je met plezier meer over wat ze doen. Alles wat vervoerd moet worden, zij kunnen het aan. Je hebt ongetwijfeld al wel eens het transport van een jacht of wieken gezien onderweg. De kans is groot dat zij dat waren!


Lees meer over Wallenius Wilhelmsen Solutions.

CLdN

CLdN toonde op verschillende manieren wat ze doen. Op het scherm draaide een filmpje over hun bedrijf, en via een VR-bril werd je meegezogen in hun wereld. Je waande je een echte CLdN-medewerker in deze 3D-wereld.


Lees meer over CLdN.

ECS – Zeebrugge

Ze geven het vaak als eerste toe, maar de logistieke puzzel die ze dagelijks moeten leggen is er een om u tegen te zeggen. Daarom namen ze een 3D-puzzel mee om het eens aan de studenten te tonen. Over een breinbreker gesproken. Je kon daarnaast ook een kijkje nemen in hun volledig automatisch magazijn via een VR-bril om de volledige ervaring mee te maken.


Lees meer over ECS - Zeebrugge.


Scott Automations

Scott Automations toonde op het scherm een filmpje over de producten en diensten die ze verkopen. Van robot tot het automatiseren van een manueel proces. Hebben ze je aandacht getrokken? Ze gaven je graag ook meer info over het bedrijf en de jobs die jij binnenkort misschien kan invullen voor hun.


Lees meer over Scott Automations.


IGW

Er was veel te zien op de stand van IGW. Van cardiovasculair systeem tot een kleine versie van een microturbine en bluetoothboxjes. Over een veelzijdig bedrijf gesproken. Dat benadrukten ze nogmaals in de bedrijfsfilmpjes op het scherm.


Lees meer over IGW.

Jacops

Filmpje toelichting functies

De maquette op hun stand gaf een beeld van diensten en afdelingen die ze hebben en aanbieden: op gebied van telecom kon je de aanleg van een fibernetwerk zien, er lag een stuk snelweg om hun infrastructuur te tonen en daarnaast lag een stuk spoor. Ze doen namelijk allerlei technieken op en naast de treinverbindingen.


Lees meer over Jacops.


Citymesh & Cegeka

Samen maken ze slimme steden. Hoe ze dit vertaalden voor studenten? Via een VR-applicatie waarin je penalty-shots maakt tegen een 4G- en een 5G keeper. Schiet je beide shots raak? Dan ben jij klaar voor de toekomst!


Lees meer over Citymesh & Cegeka.


Bits of love

Bits of Love toont op hun stand wat ze doen via posters en filmpjes: op de posters stonden 4 storylines en in het filmpje werd getoond hoe het in de echte wereld wordt gebruikt. Daarnaast hadden ze ook een iPad liggen voor wanneer iemand specifieke vragen had en wanneer dat niet het geval was, kon je er een spelletje spelen dat ze hebben ontwerpt voor Studio 100 GO. De ideale manier om je weer even kind te voelen!


Lees meer over Bits of love.


Cronos aan de Leie (CADL)

In hun maquette kon je een yard voor het laden en lossen van vrachtwagens zien. via het volledig automatisch systeem wordt de vrachtwagen door het park geleid naar de losdokken en weer terug. Op meerdere schermen kon je het rechtstreeks volgen en wist je precies welke stappen er hiervoor nodig zijn.


Lees meer over Cronos aan de Leie.

Nayan

Wat is een betere manier dan een wedstrijd organiseren die de creativiteit en openheid van het bedrijf toont? Beeldde jij jouw favoriete beeld het beste uit? You win! Zo tonen zij dat iedereen, met eender welke muziekstijl welkom is bij hun.


Lees meer over Nayan.


Sol.one

Op hun stand vertelde de medewerkers het verhaal van Sol.one. Wij zijn ze? Wat drijft ze? Je kon het er allemaal te weten komen.


Lees meer over Sol.one.


ScioTeq

ScioTeq voorziet de displaytechnologie in alles dat het maar kan nodig hebben: van gewone luchtvaart tot defensie en de luchtverkeersleiding. Hiervoor konden ze natuurlijk niet anders dan voorbeelden meenemen. Heb jij bijvoorbeeld al eens een display voor in een tank gezien? Dit was je kans!


Lees meer over Scioteq.


Televic

Televic neemt je op hun stand mee op virtuele rondleiding door hun hoofdkantoor in Izegem terwijl ze je meer vertellen over het bedrijf en waar ze voor staan.


Lees meer over Televic.


TE Connectivity

Het middelpunt van deze stand (letterlijk) was een vehicle-to-cloud connectivity AR experience. Zet de AR-bril op en je ziet een auto door een denkbeeldige stad rijden. Zet de bril terug af en alles wat je ziet is een witte maquette. Hoe cool?


Lees meer over TE Connectivity.


Alstom Groep

Alstom vertelde je graag meer over wat ze doen op hun stand. Dat is namelijk het afwerken en testen van treinen. Hiervoor zoeken ze nog veel mensen. Ben jij de persoon die ze zoeken?


Lees meer over Alstom Groep.


Stadsbader

Stadsbader ging met een van de activiteiten op hun stand de fysieke toer op: til de pomp op en raad hoeveel hij weegt. Natuurlijk doe je dat niet voor de fun, je kon er een sportpakket mee winnen. Hoe nice?


Lees meer over Stadsbader.


Vinci Facilities & Actemium

De medewerkers van VINCI Facilities & Actemium deelden graag wat hun werkervaringen binnen het bedrijf zijn met de studenten. Dat vinden ze namelijk net zo belangrijk als uitleggen wat ze doen!


Lees meer over Vinci Facilities & Actemium.


EEG

Ben je benieuwd naar wat een facilitair beheerder van een gebouw precies doet? Op de stand van EEG leggen ze het niet enkel uit, je kon ook oefeningen doen om het zelf te ervaren. Daarnaast doorliepen ze enkele demo’s met je om te tonen welke technieken ze allemaal aanbieden.


Lees meer over EEG.
Comments


bottom of page