top of page

herbeleef de beautiful people zoneSyntra West

In plaats van de standaarduitleg voor hun opleidingen besloot Syntra West het voor de opleiding Veiligheid eens anders aan te pakken: met een VR-ervaring! De ideale manier om het je wat visueler te kunnen voorstellen.


Lees meer over Syntra West.


Provincie West-Vlaanderen & VDAB

Uit het grote aanbod opleidingen die je in de provincie kan doen, stonden de technische opleidingen op hun beursstand in de spotlight. Je kon je talenten testen via een test en ervaren hoe het is om met een torenkraan, dumper of graafmachine te werken via een simulatie. Zit er toekomst in jouw technische talenten?


Lees meer over Provincie West-Vlaanderen West-Vlaanderen & VDAB.


Westhoek

Wist jij al hoe leuk wonen, werken en ondernemen is in de Westhoek? Op deze stand overtuigden ze je er met veel plezier over! Hun campagne heet dan ook niet voor niets ‘Westhoek: de nieuwe wereld’. Heb jij jouw plaats er al geclaimd?


Lees meer over Westhoek.Accent

“Become an architect of your own life” het is dit waarin Accent je graag assisteert als jobcoach. Hoe ze van interim bureau overgestapt zijn naar jobcoaches? Ze vertelden het je op hun stand. Die deelden ze trouwens met Fluxlab, de organisatie die nieuwe technologieën en nieuwe manieren van lesgeven wil introduceren bij jongeren op school. Heb je bijvoorbeeld al eens een spel geprogrammeerd via een Nintendo Switch? Zij wel! Ze namen ze zelfs mee naar de beurs om te kunnen spelen.


Lees meer over Accent.


AZ Sint-Jan

De eye-catcher op hun stand was zonder twijfel de operatierobot. Deze keer niet om een operatie uit te voeren maar zodat je als bezoeker een simulatiespel kon spelen. Alsof dat nog niet genoeg was, kon je via een quiz sportmedisch advies winnen. Score!


Lees meer over AZ Sint-Jan.


Metagenics

Dankzij een foto een voorschrift krijgen voor je voedingssupplement? Het kon op de stand van Metagenics! Een keer poseren was al genoeg om een kleine portie vitamine D of immunidefense op te halen. Van kwaaltjes zal je dus al geen last hebben tijdens deze examenperiode.


Lees meer over Metagenics.

Randstad & Tempo-Team

Wist jij al dat Randstad en Tempo-Team eigenlijk zusterbedrijven zijn? Het is dus niet zo gek dat ze samen een stand deelden op onze beurs. Wat je er nog te weten kon komen? Vacaturevoorstellen voor zowel interne als externe jobs. Over een gevarieerd aanbod gesproken!


Lees meer over Randstad & Tempo-Team.
UGent Campus Kortrijk

De processen die vooraf gaan aan een product in de winkel zijn niet de minste. De UGent legde dit aan de hand van 3 unieke industrieel ingenieur opleidingen uit. Er stond een machine die ter plekke legoblokjes sorteerde. Hoe het kan dat deze machine dat doet, leer je tijdens de opleiding Machine & Productieautomatisering. Bio-ingenieurs legden je uit wat je allemaal kan doen met voeding behalve het eten. Uit blauwe bessen kan je bijvoorbeeld kleurstof halen om kleding te kleuren (hun zelfgekleurde T-shirts hadden ze uiteraard aan). Tot slot legde een student industrieel ontwerp je uit hoe je een product zo makkelijk en aantrekkelijk mogelijk kan maken via product design. Inderdaad, de stand stond net zo vol als dat hij interessant was.


Lees meer over UGent Campus Kortrijk.


KU Leuven in West-Vlaanderen

Je hebt de robots van de KU Leuven in West-Vlaanderen misschien wel op hun stand of door de gang zien gaan. Cool of niet soms? Ze hadden besloten om 3 verschillende richtingen voor te stellen:

  • Geneeskunde door via VR en spoedcontext bepaalde vaardigheden te oefenen,

  • Kine stond er met een kruk die bewegingen detecteert en analyseert om optimaal met die kruk te kunnen lopen

  • Tuinontwikkeling aan de Kust: zij hebben hun werkveld in het klein nagemaakt op de stand (een mini strand dus) en daar hun instrumentatie in geplaatst om ze te tonen.

Lees meer over KU Leuven in West-Vlaanderen.


VIVES

Vives besloot om met verschillende thema’s te werken, die ook in hun opleidingen aan bod komen. Allemaal in het teken van het future proof maken van onze steden. Zo stond er bijvoorbeeld een grijpmachine die zowel automatisch als manueel werkte, een balance board dat in de zorg gebruikt wordt bij het revalideren en een drone die in de toekomst bijvoorbeeld ingezet kan worden om pakjes te verdelen. Sommigen zullen het spel misschien nog kennen van vroeger, maar je kon toen dus tennis spelen op de computer. Ook dat kon hier, maar in plaats van op een gigant van een beeldscherm en met je toetsenbord, speelde je via beeldherkenning. Hallo toekomst!


Lees meer over Vives.


Howest

Bij Howest kozen ze voor een gevarieerd aanbod aan activiteiten op de stand. De opleiding Journalistiek voorzag een podcaststudio waar iedereen zich voor een minuut podcastgast kon wanen. Studenten Beweging en Revalidatie begeleidden je bij spelletjes zoals Ringfit Adventure op Nintendo Switch, boksen zonder elkaar pijn te doen (veel beter dan een stressbal toch?) via JABII en een dansspel via de Oculus Guest VR. De MCT-opleiding stond er tot slot met hun robots Reachy (de Tic Tac Toe speler) en Témi (de mopjestapper) en AR-brillen waarmee je in Augmented Reality overal kon tekenen. Je kon het er allemaal proberen, dus er was geen nood voor keuzestress, oef!


Lees meer over Howest.
Comments


bottom of page