top of page

dit was MNM what's nxt 2022

Updated: Jul 11, 2023Dat West-Vlaanderen futureproof is, werd op MNM What’s NXT in het BMCC in Brugge weer eens bewezen. Drie dagen lang toonden een 60-tal organisaties, opgedeeld in 4 zones, hoe zij duurzaam en innovatief te werk gaan. Op dag één en twee werden derdegraads studenten van over heel Vlaanderen verwelkomd. Dag 3 stond volledig in het teken van iedereen met maar een greintje interesse in de toekomst. Dit was MNM What’s NXT 2022.


Op donderdag 12 mei luidde het startschot van dit evenement. Van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat was het BMCC gevuld met de architecten van de toekomst, met andere woorden, studenten. Overdag werden derdegraads studenten verwelkomd en uitgedaagd meer te weten te komen over de toekomst. Per klas werden ze ontvangen door een expeditieleider, die ze wegwijs maakte over de beurs. Per zone, Beautiful people, Yummy, Industry Baby en Coming home, kregen de studenten de tijd om op hun gemak de bedrijven te ontdekken. Het ene bedrijf klonk waarschijnlijk al wat bekender in de oren dan de andere, maar wat ze allemaal gemeen hadden is hun zin in innovatie en hoe ze de jongeren hierbij kunnen betrekken.Om wat meer hands-on ervaring op te doen werden er workshops gegeven. Van creatieve oplossingen bedenken, tot online veiligheid en leren solliciteren. De studenten gingen met een hoop nieuwe kennis terug de beursvloer op! De klassen die niet deelnamen aan de workshops konden plaatsnemen in het auditorium. Voor hen werd een interactieve show omtrent de toekomst en de uitdagingen die ons nog te wachten staan in elkaar gestoken. Wist je bijvoorbeeld dat onze oude gsm’s die thuis nog rondslingeren perfect hergebruikt of gerecycleerd kunnen worden? Of hoe zit het met de elektriciteitsvoorzieningen voor alle elektrische auto’s? Dit zijn slechts enkele zaken die in de show aan bod kwamen en waar de studenten hun brein over konden breken.


Vrijdag stonden iedereen in het BMCC weer vroeg klaar om voor de tweede dag op rij studenten van over heel Vlaanderen kennis te laten maken met de toekomst van West-Vlaanderen. Ook deze jongeren gingen op hoogtechnologische expeditie op de beursvloer en gingen met een gevulde rugzak aan kennis weer buiten bij de workshops en de show.


Op de laatste dag van het evenement stonden de deuren open voor iedereen. Voor de derde keer op rij stonden de 60 bedrijven te popelen om meer te vertellen over de toekomst, en hoe zij te werk gaan om op duurzame en innovatieve manier in dat plaatje te passen. Ook op deze laatste dag namen enkele experten plaats achter de microfoon om de bezoekers hun visie op de toekomst uit te leggen en heel wat begrippen verstaanbaar te maken. Zo bewezen ze dat niet enkel West-Vlaanderen, maar ook de bezoekers klaar zijn voor de toekomst.


Comentarios


bottom of page