top of page

dit was de MNM graduation night


Speciaal voor alle afstuderende jongeren in Vlaanderen werd het BMCC in Brugge op donderdag omgetoverd tot hét afstudeerevent: MNM Graduation Night. Een avond vol inspirerende talks met experten, future proof bedrijven, een hapje en een drankje én een afsluiter van jewelste.


Ook voor studenten geldt: de liefde gaat door de maag. Bij binnenkomst kregen ze een hapje en een drankje aangeboden, want zeg nu zelf, wie wil zo’n avond op een lege maag beginnen? De studenten konden de beursvloer al een eerste keer verkennen en de verschillende bedrijven ontdekken. Dankzij onze partners was het nog extra smullen geblazen, want iedereen werd getrakteerd op de beste frietjes van West-Vlaamse bodem.Met een volle maag en lege puntzakjes was het tijd om plaats te nemen in de aula. De toekomst brengt ongetwijfeld heel wat uitdagingen met zich mee. Daarover delen deze experts graag hun kennis en ervaringen. Na het welkomstwoord was het tijd voor de eerste spreker. Randstad medewerkster Ellen Kozijns nam de studenten mee in de eerste stappen op de arbeidsmarkt. Wat zijn nu juist die eerste stappen en hoe zet je ze? Welk proces onderga je alvorens effectief te solliciteren? Waar moet je dan op letten en hoe onderscheid je jezelf in een ruimte vol mensen met hetzelfde diploma? Ellen besprak het allemaal en gaf een aantal praktische tips mee waarmee de studenten direct aan de slag konden gaan. Voorbereid de arbeidsmarkt betreden? Check!


De tweede spreker van de avond was Mien Gheysens. Zij geeft lifegoal coaching en dit wou ze de studenten bijbrengen: hoe zorg je dat je niet binnen twee jaar al met een burn-out zit? Volgens Mien bestaat hier helaas geen one size fits all-oplossing voor. Iedereen is namelijk ondernemer van zijn eigen leven. Hoe je je leven invult, in welke mate je stress ervaart en of je in de befaamde ‘work-life balance’ gelooft of niet, het is persoonlijk. Waarschijnlijk een van de belangrijkste tips die Mien deelde: hoe meer je een job vindt die bij je past, hoe minder zorgen je je moet maken”.


Met die wijze woorden vertrokken de studenten terug naar de bedrijfsvloer. Hun net opgedane kennis konden ze meteen toepassen op de aanwezige bedrijven. Met andere woorden: tijd om te netwerken. Je beste beentje voor gezet, bedrijven leren kennen en boeiende praatjes gehouden? Hoog tijd om de beentjes los te gooien. Live op het podium in het BMCC: Camille! Een knaller van een avond verdient dan ook een afsluiter waar de vonken vanaf springen.


Comments


bottom of page