top of page
2.png

VIVES: dé hogeschool voor studenten met ambitie

zone 

beautiful people

website

VIVES is vandaag al bezig met de uitdagingen van morgen. Je kent hen waarschijnlijk als hogeschool, maar ze zijn veel meer dan dat! Ze zetten ook in op innovatief, praktijkgericht onderzoek en maatschappelijke dienstverlening. Zo dragen ze bij aan een duurzame en inclusieve toekomst. Bij VIVES mag je een inclusief, waarderend en warm nest verwachten. Jij zorgt in ruil voor passie, engagement, ownership en respect voor de mensen rondom je. Een goeie deal!

Ken je MVO al? De afkorting staat voor maatschappelijk verantwoord ondernemen en dat is een belangrijk concept voor VIVES. Zij helpen met het future-proof maken van steden, woningen en industrieën. Ze hebben oog voor watertekort en de opwarming van de aarde en zetten alles op alles om steden gezond te houden. Door slim om te gaan met water en groen kan je je leefomgeving immers verbeteren. Dat soort projecten bestuderen en ontwikkelen ze in de opleidingen agro-en biotechnologie en elektromechanica.

Ook de gezondheidszorg wordt meer dan ooit ondersteund door de technologie. De gezondheidszorg wordt gedigitaliseerd. Gezondheidsapps rijzen als paddenstoelen uit de grond, en maar goed ook. Ze kunnen onze gezondheid monitoren, ons motiveren om meer te bewegen en onze vooruitgang bijhouden. Dat ligt helemaal in het straatje van de opleiding zorgtechnologie.

Tot slot draagt VIVES ook zijn steentje (maar zeg gerust steen) bij aan duurzame mobiliteit. We kunnen het vervoer bijvoorbeeld duurzamer gaan regelen door inzet van drones. Je kan zelfs denken aan elektrische auto’s waarvan de bekleding is gemaakt uit gerecycleerd zee-afval én aan elektrische vliegtuigen. Win-win. Daar buigen de studenten van autotechnologie, luchtvaart en kunststofverwerking zich over.

Begint het bij jou ook al te kriebelen?

bottom of page