top of page
2.png

Kunststof is veel meer dan plastiek alleen

zone 

industry baby

website

Vitalo is een kunststofverwerkend bedrijf dat hoogtechnologische projecten realiseert voor industriële markten. Kunststof is immers veel meer dan plastiek alleen. Via diverse technieken, dikwijls op basis van warmte, verwerken ze zowel harde als zachte kunststoffen (kunststofplaten, mousses en schuimen).

Vitalo maakt bodyparts en allerhande isolatie toepassingen voor landbouwmachines en andere industriële voertuigen, medische scanners, maar ook airco’s en warmtepompen. Zelfs de geluidsisolatie voor het repetitiekot en de radiostudio op dit evenement werden geleverd door Vitalo.

Ze werken steeds met respect voor de grondstoffen en aandacht voor ecologisch verantwoord ondernemen. Zo hanteren ze een closed loop van materialen en zetten ze in op recyclage. Ondanks de brede waaier aan expertise in de verwerking van kunststoffen blijft Vitalo inzetten op hoogtechnologische en vernieuwende productiemethoden. Dit doen ze niet alleen om efficiënter maar ook om duurzamer te kunnen produceren.

Het West-Vlaams bedrijf is koploper in de verwerking van kunststoffen en isolerende materialen en levert aan multinationals over de hele wereld. Om snel en vakkundig te kunnen inspelen op de verwachtingen van klanten, heeft Vitalo vijf productielocaties en kenniscentra opgebouwd. Verspreid over de vijf sites (België, Frankrijk, Slowakije en China) stellen ze meer dan vijfhonderd mensen tewerk. Ondanks de grootte, heeft het bedrijf een vlakke structuur, een familiale sfeer en een goede work-lifebalance. Dit combineren ze met de professionaliteit van een grote speler. Vitalo is internationaal georiënteerd en heeft een grote diversiteit aan werknemers. Starters kunnen instappen in een traineeship of kunnen leren van de ervaringen van andere collega’s. Het werk op zich is vaak projectmatig met veel afwisseling en uitdaging.

bottom of page