top of page
2.png

Studeervoor industrieel ingenieuraandeUGent Campus Kortrijk

zone 

beautiful people

website

De Kortrijkse campus van de UGent is een specialleke: je kan er namelijk drie opleidingen tot industrieel ingenieur volgen die helemaal uniek zijn in Vlaanderen. Campus Kortrijk staat bekend om zijn focus op praktijkgericht onderwijs en samenwerking met bedrijven en expertisecentra. Je wordt tijdens je studies al helemaal klaargestoomd voor het werkveld. De persoonlijke aanpak en kleine werkgroepen sieren deze kleine campus. Bovendien kan je na je bacheloropleiding gewoon ter plekke blijven om je masterdiploma te behalen. Handig!

Door de samenwerking met bedrijven en onderzoeksteams houdt de UGent Campus Kortrijk zich bezig met heel wat coole projecten. Zo denken ze bijvoorbeeld na over circulaire bioprocestechnologie: duurzaam consumeren, afval reduceren en hergebruiken en inspelen op de schaarste van grondstoffen.Bovendien focussen ze zich ook op de automatisering van machines en productieprocessen. Robots zijn al lang geen toekomstmuziek meer.

Een derde belangrijk project is het digitaliseren van lokale productie waarbij de gebruiker zelf bepaalt hoe de producten er zullen uit zien. Een ontwerper bouwt dan een algoritme dat op basis van de input van een gebruiker een product zal creëren. Dat product wordt dan geprint, gefreesd of gelasercut. Het klinkt al indrukwekkend, maar ziet er nóg beter uit. Ga eens kijken op de stand van de UGent Campus Kortrijk!

bottom of page