top of page
2.png

Sol.One verandert de wereld van het luchttransport

zone 

industry baby

website

Weet je nog, die vliegende auto uit de wereld van Harry Potter? De schrijfster J.K. Rowling zat er niet ver naast, want ook vandaag is de wereld van luchttransport drastisch aan het innoveren. Het gaat dan niet om vliegende auto’s, maar om vliegtuigjes of drones die rondcirkelen boven de stad. Dit nieuwe luchttransportsysteem heet Urban Air Mobility (UAM).

Wat daar zo speciaal aan is? Alle toestellen vliegen elektrisch en zijn ontwikkeld om, net zoals een helikopter, overal eenvoudig verticaal op te stijgen en te landen. Ideaal dus om de file te skippen! Meer nog: hun elektrische motor zorgt voor weinig overlast en is veel beter voor het milieu dan de traditionele helikopters en vliegtuigen.

Er is ook een maar: het inzetten van deze transportmiddelen kan alleen op een veilige en gereglementeerde manier. En dat is niet evident. Vele bedrijven zijn er al een tijdje mee bezig, maar slagen er niet in om hun certificatie te behalen of crashen bij hun testvluchten. Zo doen ze er erg lang over om de markt te betreden, wat op zijn beurt de innovatie tegenhoudt.

En daar komt Sol.One op de proppen! Het team achter deze hightech scale-up ontwierp eigen computers en software die ervoor zorgen dat traditionele en nieuwe spelers de markt kunnen betreden op een snelle, efficiënte en betaalbare manier. Zo dragen ze bij aan de mobiliteit van de toekomst en de vergroening van de luchtvaartindustrie.

Nog beter nieuws: Sol.One stelt de computertaal ook gratis ter beschikking voor jouw projecten. Heb je interesse in computers, drones, robotica of coderen? Neem eens een kijkje bij Sol.One. Er hangt vast een interessante babbel in de lucht!

bottom of page