top of page
2.png

Geen scifi maar wel kritieke technologie

zone 

industry baby

website

ScioTeq levert hoogtechnologische visualisatieoplossingen voor drie van de meest kritieke omgevingen ter wereld: luchtvaart, defensie en luchtverkeersleiding. Het klinkt misschien abstract, maar stel je hightech displays voor, waarop piloten of militairen belangrijke informatie kunnen aflezen. Dat is precies wat zij doen! In films ziet dat eruit als science fiction, maar voor ScioTeq is dat dagelijkse realiteit.

ScioTeq is voornamelijk in de lucht actief, waarbij ze displays maken voor de cockpit. ScioTeq staat mee aan het roer om de manier van vliegen volledig te hervormen: groener, efficiënter, veiliger en wie weet ooit onbemand. Hiervoor werken ze steeds met de laatste nieuwe innovaties zoals IoT, AI, data-streaming en navigatie op basis van sensoren.

ScioTeq voorziet wereldwijd 80% van de controletorens van schermen. Op die manier leiden ze dagelijks 80.000 vluchten, door weer en wind, in goede banen.

Naast avionics, is ook defensie een belangrijke toepassing voor ScioTeq. Denk maar aan vliegtuigen, duikboten en wagens van US Navy. Dankzij de ultramoderne toepassingen krijgt defensie kritische informatie te zien, die hen helpt de omgeving beter te begrijpen en de juiste beslissingen te nemen. Op die manier draagt ScioTeq bij aan de effectiviteit van veiligheidsmissies.

Achter die hightech interfaces gaat een hele coding-wereld schuil. Zo zijn er ongeveer 20 mensen in het software team die samenwerken om codes te schrijven en te testen.

ScioTeq is één van de weinige Vlaamse hightech bedrijven die zelf de ontwikkeling, productie en aftersales in eigen beheer heeft en op een locatie uitvoeren. Het team met uiteenlopende expertise in zowel R&D, productie, assemblage van de schermen en aftersales, helpt zo vanuit West-Vlaanderen om de meest veeleisende omgevingen ter wereld te visualiseren.

bottom of page