top of page
2.png

Complex project? Challenge accepted

zone 

industry baby

website

“Wat doet Lybover eigenlijk?” Je kan je misschien beter afvragen wat deze familiale bedrijvengroep niet doet. Elke dag opnieuw buigen deze experts zich over de meest complexe projecten en starten ze waar de rest stop zegt. Eén ding is zeker: ‘onmogelijk’ staat niet in hun woordenboek!

Technische topprestaties in team: zo zou je met een klinkende Suske & Wisketitel de dagelijkse kost van de werknemers van Lybover kunnen omschrijven. Ze realiseren wervelende projecten door hun kennis en kunde optimaal in te zetten.

Zo sorteren en recycleren ze in Limburg sinds dit jaar een stuk beter. Lybover realiseerde een heel nieuwe visie van huisvuilophaling, waarbij één afvalwagen verschillende soorten huisvuil ophaalt. Door maar één wagen te gebruiken, bespaar je al een heleboel CO2-uitstoot. Nadien worden via een slimme sorteerinstallatie de verschillende huisvuilzakken gesorteerd op kleur, klaar voor recyclage.

Het loont de moeite om te recycleren, want er gebeurt echt iets met wat je naar het recyclagepark brengt. De grondstoffen op onze aarde zijn niet oneindig, maar recyclage biedt wel een mooi alternatief. Ook steeds meer producenten springen op de kar van circulaire economie. Zo ontwikkelde Lybover voor profielenmaker Deceuninck een manier om van oude ramen en deuren weer nieuwe te maken. Het afval wordt omgezet in hoogwaardig nieuw materiaal en verbruikt daarmee 90% minder energie.

Eens bekijken hoe dat allemaal in zijn werk gaat? Duik in de wereld van ontstoffing, bulk handling, brandbeveiliging, metaalverwerking en recycling. Via virtual reality is alles mogelijk! Kom het uittesten!

bottom of page