top of page
2.png

KU Leuven: alles in huis om van jouw toekomst een succes te maken

zone 

beautiful people

website

KU Leuven is een klinkende naam in het onderwijsveld. Je kent vast en zeker wel iemand die er studeert. Met campussen in tien steden is er altijd een campus in de buurt: zo heeft KU Leuven campussen in Kortrijk en Brugge. Les volgen is niet het enige wat je hier kan doen. Er gebeurt ook volop onderzoek én er worden slimme dingen ontwikkeld.

Technologie is niet meer weg te denken, zeker niet in de gezondheidszorg. Met de hulp van technologie kan je je gezondheid zelfs meer en meer in eigen handen nemen. Zo ontwikkelden KULeuven-onderzoekers een app om het valrisico van ouderen in te schatten. Ook bij bestaande gezondheidsproblemen kan technologie hulp bieden. Aan KU Leuven werd zo een slimme kruk ontworpen die mensen helpt revalideren na breuken. Heel handig voor dokters en kinesisten!

Met technologie kan je ook je vaardigheden trainen. Met virtual reality bijvoorbeeld kan je je samenwerkingsskills verbeteren: heel nuttig en op de spoedgevallendienst van een ziekenhuis zelfs van levensbelang. Ook dit is het resultaat van typisch KU Leuven-onderzoek.

Onze onderzoekers beperken zich niet alleen tot gezondheidszorg. Ze ontwierpen ook robots en zelfrijdende voertuigen die de logistiek vooruithelpen, ze schakelen de natuur in bij de strijd tegen de zeespiegelstijging ... Met andere woorden: ze hebben veel kennis, tools en skills in huis. Die kan jij ook gebruiken in de toekomst, toch?

bottom of page