top of page
2.png

Wat hebben een Tesla, CT-scanner en energieopslag gemeen?

zone 

industry baby

website

Het West-Vlaamse IGW, of Industrial Gears Watteeuw, speelt een grote rol in een aantal belangrijke industriële sectoren. IGW maakt producten op vraag van hun klanten én doet dat bovendien op een duurzame manier. Ze laten grondstoffen niet verloren gaan, beperken hun stroom verbruiken zetten volop in op levenslang leren.

IGW maakt de stukken die nodig zijn om machines te kunnen bouwen die microchips produceren. Deze microchips komen terecht in jouw nieuwe Playstation 5 of in de Tesla die je bewondert op de autosnelweg. Bovendien redden de stukken van IGW ook levens gezien ze onderdeel uitmaken van de CT-scanners die Covid-19 in beeld brengen. Daarnaast zijn hun C-bogen onderdeel van image-guided-therapy toestellen die de chirurg in de operatiekamer tijdens een operatie tonen waar hij of zij mee bezig is. Heel cool!

En er is meer: IGW steekt nog een extra tandje bij wat duurzaamheid betreft. Dit doen ze door tandwielen te leveren voor energieopslag. Hun tandwielen maken deel uit van een compressor die zorgt voor het samenpersen van lucht. Deze samengeperste lucht slaagt er dan op een technisch vernuftige manier in om overtollige energie die door windmolens werd opgewekt op te slaan. Zo gaat energie niet verloren. En dat is goed voor de planeet.

bottom of page