top of page
2.png

Exergames, AI-robots en Howes

zone 

beautiful people

website

Aan Howest kan je heel wat innovatieve opleidingen volgen, maar je kan er ook coole dingen ontdekken die je nooit eerder hebt gezien. Die zijn het resultaat van het atypische karakter van de Hogeschool West-Vlaanderen en de toekomstgerichte vibe op de campussen in Brugge, Kortrijk en Oudenaarde.

Samen met Sport Vlaanderen ontwikkelde de Sportinnovatiecampus van Howest bijvoorbeeld exergames. Dat zijn VR-games waar je tegelijk sportiever van wordt. Howest heeft zelfs een AI-robot die je vanop afstand kan aansturen en waarmee je kan praten! En heb je de éénminuutpodcasts al beluisterd?

Een nieuwe sport-en beweegtrend is geboren: de exergames. Deze interactieve beweeggames combineren sport met entertainment: monsters afknallen, een wedstrijdje roeien ... Aan Howest vind je de echte cracks van de exergames: ze doen er al jaren onderzoek naar en leiden zelfs professionals op om jongeren, senioren of mensen met een beperking via exergames aan het bewegen te krijgen of te coachen.

Leven en werken in de metaverse: het klonk zo veelbelovend toen Mark Zuckerberg het aankondigde. Een indrukwekkend onlineleven in 3D hebben we sindsdien nog niet uitgebouwd, maar aan Howest kunnen ze wel al AI-robotsaansturen vanop honderden kilometers afstand... In een virtuele 3D-wereld! Je kan zelfs een basisconversatie voeren met de robot.

Aan Howest zijn ze dus wel mee met hun tijd. Innovatie zit stevig verweven in hun DNA. Op het vlak van technologie, gezondheid, energie of productontwerp, maar ook van communicatie. Zo leren ze hun studenten hoe ze steengoede content kunnen maken in een éénminuutpodcast. Wil je die eens horen? Kom dan eens langs op hun stand.

bottom of page