top of page
2.png

koning van de raamprofielen

zone 

coming home

website

Een eigen huis, een plek onder de zon … Op een dag wil je je eigen paleis. Dit moet natuurlijk een mooie plek zijn. En liefst ook gebouwd met aandacht voor onze planeet. Elk paleis heeft een prins of prinses nodig … dat ben jij. Maar de koning, dat is Deceuninck. Deceuninck is een Belgisch bedrijf dat raamprofielen uit kunststof maakt. Ramenbouwers produceren er dan de afgewerkte ramen mee die in jouw paleis kunnen blinken.

Raamprofielen maken uit kunststofkorrels, dat klinkt vrij straightforward. Een profiel uit kunststof is milieuvriendelijk en zorgt voor een goede isolatie van je paleis. Dat heb je nodig, want je wil niet alleen lekker warm zitten, maar ook vreemde geluiden buiten houden. Bovendien blijven ramen uit kunststof lang mooi en moet je niet veel moeite doen om ze zo te houden. Perfect dus, maar tegenwoordig zijn de grondstoffen om deze profielen te maken niet meer zo simpel te krijgen. Bij Deceuninck kennen ze hiervoor de perfecte oplossing: recyclage.

Deceuninck wil raamprofielen maken die volledig bestaan uit gerecycleerd materiaal: de FENIX-reeks. Het is een hele uitdaging voor het bedrijf om deze reeks te maken, want zo’n recyclageproces is niet gemakkelijk. Je wil natuurlijk wel dat je ramen van goede kwaliteit zijn. Deceuninck zorgt ervoor dat deze nieuwe reeks uit gerecycleerd materiaal even goed zijn taak doet als wanneer je voor een klassiek profiel in kunststof koos. Om dit allemaal te verwezenlijken, heeft het bedrijf zelfs een eigen recyclagesite in Diksmuide!

bottom of page