top of page
2.png

Verbindingen voor verbondenheid

zone 

industry baby

website

In data en connectiviteit vinden Citymesh en Cegeka elkaar. Door draadloze netwerken en toestellen te verbinden bouwen ze oplossingen die onze levenskwaliteit verbeteren.

Door een combinatie van wifi, 4G, 5G, slimme sensoren en datavisualisatie ondersteunen ze onder andere smart cities, offshore projecten en windmolenparken, maar ook industriële sites en gebouwen. Daarnaast hebben ze ook een impact op mobiliteit, denk maar aan de Belgische spoorwegen, drones of scheepvaart. Verder zijn ze ook actief in tientallen expohallen en op meer dan 200 events, waaronder MNM Whats NXT!

De innovatieve oplossingen zijn opgedeeld in drie voorname categorieën: AI, Cloud en 5G.

AI helpt om efficiëntie en voorspelbaarheid te vergroten. Denk maar aan zelfrijdende auto’s, voorspellingen over patiënten en hun behandelingen, online customer support met chatbots, maar ook deep learning en videogames, zoals Pokémon Go.

Cloud is de IT van de toekomst, met onbeperkte opslag en connectiviteit. Dankzij Cloud-toepassingen heb je steeds genoeg ruimte om je foto’s op te slaan, kun je makkelijk samenwerken aan documenten en heb je steeds een back-up van belangrijke taken.

5G is echt de super connectivator die Cloud en AI verbindt. Via een 5G-netwerk worden beelden en documenten naar de Cloud gestuurd, waar ze zichzelf voortdurend verbeteren via AI. Denk bijvoorbeeld aan livestreams van voetbalmatchen, zonder vertraging. Of de veiligheid op openbare plaatsen, waarbij een deel van het netwerk wordt voorbehouden voor hulpdiensten.

Hoewel al deze verbindingen op het eerste gezicht niet zichtbaar zijn, zorgen ze wel voor verbinding in ons leven, vandaag en morgen.

bottom of page