top of page
2.png

Het AZ Sint-Jan zorgt voor je hart, lichaam en geest

zone 

beautiful people

website

Je kent het AZ Sint-Jan natuurlijk als ziekenhuis – maar het is véél meer dan dat. Het team van het AZ Sint-Jan is gespecialiseerd in behandelingen die andere ziekenhuizen vaak niet doen. Hiervoor zetten ze vooruitstrevende technologieën in; verpleegkundigen, artsen én de IT-dienst krijgen veel ruimte om oplossingen te bedenken en ontwikkelen.

Het ziekenhuis werkt rond de driehoek gezond hart, lichamelijke gezondheid én geestelijke gezondheid. Op vlak van cardiologie zet het AZ Sint-Jan nieuwe technieken zoals robotchirurgie in om problemen te verhelpen en levens te redden. Bovendien werken ze innovatief rond de preventie van hartproblemen.

Op vlak van lichamelijke gezondheid werkt het AZ Sint-Jan met een unieke, individuele aanpak. Een multidisciplinair team van psychologen, diëtisten en artsen gebruikt de laatste wetenschappelijke inzichten voor een gezondheidsprogramma op maat. Atleet of couch potato: iedereen kan bij het AZ Sint-Jan terecht voor een afspraak.

Geestelijke gezondheid vormt de derde hoek van de driehoek. Het mentale welzijn van jongeren kreeg het serieus te verduren tijdens de pandemie. Het AZ Sint-Jan zet sterk in op het psychologisch welzijn van jongeren op een laagdrempelige en multidisciplinaire manier. Ze focussen op de kracht van de jongere, en niet op zijn problemen. Bovendien bieden ze een speciale app aan waar de jongeren op kunnen terugvallen als ze het moeilijk hebben na een ziekenhuisopname.

bottom of page