top of page
2.png

Een passievoor patat met een saus van innovatie

zone 

yummy

website

"Patatjes, patatjes in stukken of in plakken. Patatjes, patatjes als chips of als puree. Patatjes, patatjes gekookt, gepoft, gebakken... als friet met mayonaise of met stoofvlees of ketchup...” Wij Belgen zijn niet de enige die onze wekelijkse friet-fix nodig hebben. Dagelijks staan er wereldwijd bij miljoenen gezinnen patatten op het menu.

Maar de wereldbevolking blijft stijgen en de landbouwgrond is beperkt. Willen we dat de prijs van deze goudgele delicatesse op termijn die van goud niet evenaart, dan moeten de boeren op een slimmere en duurzamere manier omgaan met de beschikbare grond.

En dat is de missie van AVR. Ze leveren slimme machines voor elke fase van de aardappelproductie en zorgen dat boeren op een efficiëntere manier, meer verkoopbare aardappelen (en andere knolgroenten) produceren en in hun schuur krijgen. AVR combineert de liefde voor de patat met een passie voor innovatie. AVR ontwerpt en ontwikkelt de hoogtechnologische machines zelf en verkoopt die aan aardappeltelers die duurzaam en efficiënt willen werken. Naast machines voor grondbewerking, het planten en rooien van aardappelen, bouwt AVR ook machines om aardappelen in de schuur te krijgen. Wist je dat aardappelen soms wel een jaar bewaard blijven voor ze naar de klant vertrekken voor verwerking? Opslag is dus een enorm belangrijk onderdeel van het proces. Daarnaast levert AVR ook technologie om data te verzamelen over de werking van de machines en de resultaten van de oogst. De verkregen data is waardevolle informatie om efficiënt er aardappelen te telen en de opbrengst te optimaliseren.

bottom of page