top of page
2.png

Glas: eeuwenoud en toch hyper innovatief

zone 

coming home

website

AGC Glass Europe is gespecialiseerd in glastoepassingen. Ze verwerken vlakglas in dubbel-en triple glas alsook decoratief glas en spiegels; dit alles voor de industrie, de auto-en bouwsector. Ook glas voor zonne-energie en hightech toepassingen zitten in het productgamma. Naast grote projecten bouwen ze ook mee aan privéwoningen.

Hoewel glas een eeuwenoud materiaal is, worden de toepassingen steeds uitdagender en bouwnormen alsmaar strenger. Maar voor AGC is geen project te groot en geen droom te gek.

Naast industriële toepassingen, ontwikkelt AGC ook materialen en oplossingen voor architectuur en interieur die het leven van mensen verbeteren. Dit gaat van complexe glasstructuren, en isolerend glas voor energie-efficiënte gebouwen, tot interieur zoals mooie spiegels en gekleurd glas in badkamers of meubels. Maar niet enkel uiterlijke schoonheid is belangrijk, ook ecologie is van tel. Daarom ontwikkelde AGC bijvoorbeeld hun loodvrije 4Green spiegel en voeren ze onderzoek naar ecologische verven.

Hun strijd voor het milieu strekt zich verder dan architectuur. In het buitenland bouwen ze mee aan gigantische plants met zonnespiegels om hernieuwbare energie op te wekken. Tegen 2030 willen ze de CO₂-uitstoot met 30% te verminderen. Die inspanningen leveren ze niet alleen. Door samen te werken met experten intern en extern kunnen ze kennis bundelen. Die kennis koppelen ze vervolgens aan geavanceerde technologie om unieke materialen en oplossingen te creëren en betrouwbare partnerships uit te bouwen. Op die manier kunnen ze nog grotere verwezenlijkingen waarmaken en vormgeven aan de meest gedurfde ideeën.

bottom of page